„A reménység nem szégyenít meg…” (Róm 5:5 )
Az Új Remény egyesület 2010 októberében került hivatalosan bejegyzésre. Célunk a rászorulók és hátrányos helyzetűek segítése, támogatása, lelkiekben és anyagiakban egyaránt. Az Új Remény Egyesület megalakulása előtt is partneri kapcsolatban állt a magyarországi Kelet-Európa Misszió Alapítvánnyal. Első közös missziós utunk Koszovóba vezetett, ahol helyi munkatársainkkal együtt szegény családoknak vittünk anyagi támogatást és lelki segítséget is.

Fő működési területeink közül az egyik legfontosabb a szenvedélybetegek megsegítése, kezelése, rehabilitációja. A szenvedélymentesség elérését terápiás úton kívánjuk segíteni, nem feledve az utógondozás fontosságát sem. Ebből kiindulva a prevenciós munkára is nagy figyelmet fordítunk, különböző akciókkal szeretnénk felhívni a körülöttünk élők figyelmét a szenvedélybetegségekre, és azok káros hatásaira.

Ugyancsak tevékenységeink közé tartozik, hogy lehetőségeink függvényében gyógyászati műszerekkel és berendezésekkel segítjük az egészségügyi intézményeket. A mozgássérültek mindennapjait ingyenes egészségügyi segédeszközök biztosításával és különböző programok szervezésével könnyítjük: tolókocsit, mankókat, szobavécé, járókeret, mozgássérült ágyat biztosítunk. Amennyiben valaki magánszemélyként igényelne ilyen eszközöket, kérjük keressen meg bennünket!

Kiemelt fontosságú tevékenységünk az Awana gyermekklub beindítása, ahova elsősorban olyan 6-16 év közötti fiatalokat várunk, akik még nem vagy csak keveset hallottak az evangélium örömüzenetéről. Játékos vetélkedő formában tanítjuk őket a Bibliai igazságokra és azoknak a hétköznapi életben való alkalmazására.

A gyermekek és fiatalok számára megelőző és felvilágosító programokat szervezünk. Nem utolsó sorban pedig keresztény rendezvények megszervezésében is tevékenykedünk: fontosnak tartjuk, hogy az emberek ne csak anyagi, hanem lelki segítségnyújtást is kapjanak.

Új épületünk tervei: