zold haz

Întâlniri săptămânale ale bolnavilor de dependență

În Satu Mare, în Casa Verde din grădina Romei – fosta baie orășenească – în fiecare zi de luni, orele 18-20 are loc întâlnirea grupului terapeutic al fundației Bonus Pastor

La aceste întâlniri așteptăm orice bolnav de dependență care dorește să se elibereze sau aparținătorii acestora. Cei interesați pot primi informații la numărul de telefon 0743-479-497

 

 

Asistența bolnavilor de dependență

ervinprojekt2

Ce este boala de dependență?

Dependența este un sentiment recurent de nevoie după un lucru de la care se așteaptă ușurare, micșorarea problemelor, sentimentul de bucurie. Dependența este semnalată prin simptomele fizice provocate de sistarea substanței care provoacă dependența. După o vreme apare și sindromul de dependență spirituală.

3-4 la sută din populație sunt cei care se luptă cu vreun fel de dependență, adicție. La bolnavii de dependență nu este rar dezvoltarea și a altor tipuri de dependență. În țara noastră una din cele mai dăunătoare vicii este alcoolismul și efectele negative ale acestuia. După datele Agenției Naționale Antidrog din România 6% din populație consumă regulat produse cu conținut ridicat de alcool. Numărul consumatorilor de droguri a crescut în ultimii doi ani cu 15%: numărul lor este evaluat la 20 000 doar în orașul București.

Cei care au experimentat deja efectele negative ale bolilor de dependență și au încercat fără succes să se elibereze, pot găsi speranța eliberării în programul de reabilitare a Fundației Bonus Pastor.

Nu este destul de a-l „dezobișnui”, a-l detoxifica pe bolnavul de dependență, acesta trebuie să învețe un nou mod de viață. Acest proces se compune din trei etape: